Typowo amerykańskie śniadanie.
Placuszki są puszyste, mięciutkie i... co najważniejsze - pyszne ! Genialnie smakują z ulubionym dżemem, syropem klonowym lub nutellą. Z czym by nie były podane, nie zawiodą nawet tych wybrednych smakoszy :)
Pancakes amerykańskie (z maślanki)
Czas przygotowania: 10 min. Stopień trudności: łatwe Liczba porcji: 20 szt. (zależnie od wielkości)
Składniki na ciasto naleśnikowe:
• 1 i 1/4 szklanki mąki
• 1 jajko
• 1 i 1/4 szklanki maślanki
• 1/4 szklanki cukru pudru
• 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody
• 1/4 szklanki oliwy
• szczypta soli
♥ Wszystkie składniki zmiksować.
♥ Usmażyć na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu).
♥ Podawać z ulubionym dżemem, syropem klonowym lub nutellą.
• 1 i 1/4 szklanki mąki
• 1 jajko
• 1 i 1/4 szklanki maślanki
• 1/4 szklanki cukru pudru
• 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody
• 1/4 szklanki oliwy
• szczypta soli
♥ Wszystkie składniki zmiksować.
♥ Usmażyć na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu).
♥ Podawać z ulubionym dżemem, syropem klonowym lub nutellą.
Smacznego,
Z.
Źródło: kwestia smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chcesz zostawić na blogu jakiś ślad po sobie ? Możesz to zrobić, na przykład za pomocą komentarza. Twoje słowo jest dla mnie ważne i zazwyczaj bardzo motywujące ;)
Z góry Ci dziękuję.