17 sie 2013

Rollsy francuskie z szynką i serem


- No ładnie... Wyglądają tak, jakbyś spędziła cały dzień w kuchni, a tu proszę, 10 min. i mamy kolację..
Tak podsumował ten wypiek mój brat - nic dodać, nic ująć :-) !

☺☺☺

Rollsy francuskie z szynką i serem

Czas przygotowania: 5-10 min. Stopień trudności: łatwe Liczba porcji: cała blacha ( taka do pieczenia ciasteczek)

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka plasterków szynki
starty ser
roztrzepane jajko do posmarowania

♥  Piekarnik nagrzać do 200ºC. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (pergaminem).

♥  Ciasto francuskie rozłożyć równo na stolnicy, ułożyć na nim szynkę i posypać drobno startym serem.

♥   Ciągnąc od krótszego brzegu zawinąć w ciasny rulon. Pociąć na plasterki o grubości ok. 2 cm.



♥  Rollsy ułożyć na blasze, posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia (ok. 15-20 min.).

Smacznego !   

2 komentarze:

  1. Pysznie zakręcone, kupiłam dziś w lidlu na wypróbowanie ciasto w wersji light, zrobię takie rollsy na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawi mnie to ciasto w wersji light... To takie z mniejszą zawartością tłuszczu ? :P Mam nadzieję, że rollsy posmakują ;-)

    OdpowiedzUsuń

Chcesz zostawić na blogu jakiś ślad po sobie ? Możesz to zrobić, na przykład za pomocą komentarza. Twoje słowo jest dla mnie ważne i zazwyczaj bardzo motywujące ;)
Z góry Ci dziękuję.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...