- No ładnie... Wyglądają tak, jakbyś spędziła cały dzień w kuchni, a tu proszę, 10 min. i mamy kolację..
Tak podsumował ten wypiek mój brat - nic dodać, nic ująć :-) !
☺☺☺
Rollsy francuskie z szynką i serem
Czas przygotowania: 5-10 min. Stopień trudności: łatwe Liczba porcji: cała blacha ( taka do pieczenia ciasteczek)
Składniki:
• 1 opakowanie ciasta francuskiego
• kilka plasterków szynki
• starty ser
• roztrzepane jajko do posmarowania
♥ Piekarnik nagrzać do 200ºC. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (pergaminem).
♥ Ciasto francuskie rozłożyć równo na stolnicy, ułożyć na nim szynkę i posypać drobno startym serem.
♥ Ciągnąc od krótszego brzegu zawinąć w ciasny rulon. Pociąć na plasterki o grubości ok. 2 cm.
♥ Rollsy ułożyć na blasze, posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia (ok. 15-20 min.).
Smacznego !
Pysznie zakręcone, kupiłam dziś w lidlu na wypróbowanie ciasto w wersji light, zrobię takie rollsy na kolację :)
OdpowiedzUsuńCiekawi mnie to ciasto w wersji light... To takie z mniejszą zawartością tłuszczu ? :P Mam nadzieję, że rollsy posmakują ;-)
OdpowiedzUsuń