25 lut 2013

Pancakes amerykańskie (z maślanki)


Typowo amerykańskie śniadanie.
 Placuszki są puszyste, mięciutkie i... co najważniejsze - pyszne ! Genialnie smakują z ulubionym dżemem, syropem klonowym lub nutellą. Z czym by nie były podane, nie zawiodą nawet tych wybrednych smakoszy :) 


Pancakes amerykańskie (z maślanki)

Czas przygotowania: 10 min. Stopień trudności: łatwe Liczba porcji: 20 szt. (zależnie od wielkości) 

Składniki na ciasto naleśnikowe: 
1 i 1/4 szklanki mąki
1 jajko
1 i 1/4 szklanki maślanki
1/4 szklanki cukru pudru
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/4 szklanki oliwy
szczypta soli

♥  Wszystkie składniki zmiksować.

♥  Usmażyć na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu).

♥  Podawać z ulubionym dżemem, syropem klonowym lub nutellą.


Smacznego,
Z.


    
Źródło: kwestia smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chcesz zostawić na blogu jakiś ślad po sobie ? Możesz to zrobić, na przykład za pomocą komentarza. Twoje słowo jest dla mnie ważne i zazwyczaj bardzo motywujące ;)
Z góry Ci dziękuję.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...